+1 vote
167 views

Ushtrimi per gjetjen e siperfaqes dhe perimetrit te drejtkendshit ne cpp

  #include <iostream>
using namespace std;
int main () {
	int sip, per;
	int gjeresi = 5;
	int gjatesi = 3;	
	 sip= gjeresi * gjatesi;
	 per= 2*(gjeresi+gjatesi);	
	cout<<"Siperfaqja eshte"<<sip<<endl;
	cout<<"Perimetri eshte"<<per<<endl;	
	system ("PAUSE");
	return 0;
}
in Programim nga Mjeshtër (7.4k points)   | 167 views
#include <iostream>
using namespace std;
 
int main () {
   int a;

cout<<"Skruaj nje numer te plote nga 1-10 dhe une do ta gjej"<<endl;
cin>>a;
   if( a == 1 ) {

      cout << "e gjeta: a eshte 1;" << endl;
   }
    else if (a==2) {
      
      cout << "e gjeta: a eshte 2;" << endl;
   }
    else if (a==3) {
      
      cout << "e gjeta: a eshte 3;" << endl;
   }
     else if (a==4) {
      
      cout << "e gjeta: a eshte 4;" << endl;
   }
    else if (a==5) {
      
      cout << "e gjeta: a eshte 5;" << endl;
   }
    else if (a==6) {
      
      cout << "e gjeta: a eshte 6;" << endl;
   }
    else if (a==7) {
      
      cout << "e gjeta: a eshte 7;" << endl;
   } else if (a==8) {
      
      cout << "e gjeta: a eshte 8;" << endl;
   }
    else if (a==9) {
      
      cout << "e gjeta: a eshte 9;" << endl;
   }
   else {
       cout<<"a i bie te jete 10 se ska mundesi tjera"<<endl;
   }
   
   cout << "vlera e a  eshte : " << a << endl;
   
 system("PAUSE");
   return 0;
}

Please log in or register to answer this question.

Mirë se vini në mepyet.al, forumi ku mund të bëni pyetje dhe merrni përgjigje nga anëtarët e tjerë të komunitetit.

 1. Akira

  140 pikë

 2. jembutkusudbanget

  100 pikë

 3. Roslyn452194

  100 pikë

 4. LaraHotchin7

  100 pikë

Dhurata mujore
1. Vendi pare: Profesor
2. Vendi dyte: Mjeshtër
3. Vendi 3: Student

54 në linjë
0 Antar dhe 54 mysafir
Vizitat sot : 2952
Vizitat e djeshme : 5329
Të gjitha Vizitat : 1373633