+3 votes
119 views

te detajuar ju lutem bashke me llogjiken e perdorur

in Programim nga (190 points)   | 119 views
Pyetja po shpendahet neper rrjete sociale. besoj brenda 2 oresh merrni nje pergjigje.ju falenderojme

2 Answers

0 votes
  x,y=999,999

k=0

pal=[]

while (y>99):
  while (x>=100):
    m=x*y
    n=x*y
    while (n!=0):
      k=k*10+(n%10)
      n=int(n/10)
    if(m==k):
      if k not in pal:
        pal.append(k)
    x=x-1
    k=0
  else:
    y,x=y-1,999


pal.sort()
print(pal)

Numri me i madh del : 906609

ju filloni me 999 999 dhe pastaj 999 998, etj. Kur përfundon loop i brendshëm, do të ulni loopin e jashtëm dhe do të filloni përsëri me 998 999, e cila është e njëjtë me 999 998.

nga (790 points)  
0 votes
#include <stdio.h>

/*
funksioni kthen te kunderten e nje numri, prsh:
get_reverse(123) = 321
get_reverse(1122) = 2211
*/
int get_reverse(int n)
{
  int reverse = 0;
  while(n > 0)
  {
    reverse *= 10;
    reverse += n % 10;
    n /= 10;
  }
  return reverse;
}

/*
0 nqs n eshte palindrome (nqs n eshte palindrome, diferenca e n me te
kunderten e n duhet te jete 0)
*/
int is_palindrome(int n)
{
  return n - get_reverse(n);
}

int main()
{
  int max_palindrome = 0;
  int x1, x2;
  for(x1 = 999; x1 > 99; x1--)
  {
    for(x2 = x1; x2 > 99; x2--)
    {
      int product = x1 * x2;
      if(is_palindrome(product) == 0 && product > max_palindrome)
        max_palindrome = product;
    }
  }

  printf("Palindromi me i madh: %d", max_palindrome);
  return 0;
}
nga (230 points)  
edited nga
shume bukur :)
Mirë se vini në mepyet.al, forumi ku mund të bëni pyetje dhe merrni përgjigje nga anëtarët e tjerë të komunitetit.

 1. HaiGuffey208

  100 pikë

 2. Rochelle67M0

  100 pikë

 3. RebbecaDetwi

  100 pikë

 4. TaneshaHackl

  100 pikë

Dhurata mujore
1. Vendi pare: Profesor
2. Vendi dyte: Mjeshtër
3. Vendi 3: Student

78 në linjë
0 Antar dhe 78 mysafir
Vizitat sot : 2059
Vizitat e djeshme : 12391
Të gjitha Vizitat : 1666101