+2 votes
371 views

Kush mund të ndertojë një metodë java, e cila pranon si parametër një numër të plotë natyrorë (num), dhe kthen vleren bool (true) nese dhe vetem nese ai numer ka rrënjë katrore perfekte (psh. 4,9,16 - true).
Si përgjigje me te mire, e marr ate qe e bene sa me te thjeshte dhe te shkurte ne gjatesi.

Ju uroj fat !!!

(Përgjigjen time do ta jap ne fund. Vote UP the challenge !!)

in Programim nga Mjeshtër (5k points)  
edited nga | 371 views
ka shume metoda, por do te shkruaj 2 te thjeshta.
public static void perfectSqrt(int num){
     return (Math.sqrt(num) == (int)Math.sqrt(num));
}
//dhe metoda e dyte
public static void perfectSQRT(int num){
     return(Math.sqrt(num)% 1 == 0);
}
Ne programim ka pafundesi lloje zgjidhje. Ne sapo ofruam 3 zgjidhje per perdoruesit e tjere. :)

2 Answers

+1 vote

Po e ndertoj ne javascript: (eshte e njejta logjik thjesht ndrysho sintaksa ne varesi te gjuhes programimit);

function rrenjaKatrore ( nr ){
  if( nr % Math.sqrt(nr) == 0){
    return true;
    } else{
  return false;
    }
}
nga Specialist (3k points)  
Metode interesante !
Shihe dhe timen kur ta postojë.
0 votes
 public static boolean isPerfectNumber(int n)
  {
    int sum = 0;
    for (int i=1; i<num; i++)
    {
      if (num%i == 0)
      {
        sum = sum + i;
      }
    }
    if (sum == num)
    {
      return true;
    }
    else
    {
      return false;
    }
  }
nga Mjeshtër (7.4k points)  
Mirë se vini në mepyet.al, forumi ku mund të bëni pyetje dhe merrni përgjigje nga anëtarët e tjerë të komunitetit.

 1. renattalala94

  100 pikë

 2. lailacantika94

  100 pikë

 3. raipoker88

  100 pikë

 4. freyasalsabila

  100 pikë

Dhurata mujore
1. Vendi pare: Profesor
2. Vendi dyte: Mjeshtër
3. Vendi 3: Student

28 në linjë
0 Antar dhe 28 mysafir
Vizitat sot : 7073
Vizitat e djeshme : 11213
Të gjitha Vizitat : 941836
79 questions
143 answers
114 comments
5,600 users